automobile

Lehet, hogy a járművezetők évente 2135 fontot fizethetnek a közúti adóban

A heti költségvetési terv valószínűleg autós-barát ügynek tűnt, bár a járművek jövedéki adó (közúti adó) rendszerének visszamenőlegesen megváltoztatta az 1-es vagy azt követő járművek rendszerét 1 2017. április több millió autós számára nehézséget okozhat a zsebében.
A HM Kincstár által létrehozott dokumentum sajnálja azt az igazságot, hogy a 2017-ben bevezetett síkképernyős VED „gyengítette a kapcsolatot a VED kötelezettségek és a szén-dioxid-kibocsátás között, miután a járművet az első regisztrálták”. Annak érdekében, hogy segítse a kapcsolat újjáépítését, a Kincstár számos lehetőségre gondol, amelyek mindegyike növelheti az ütközött járművek közúti adó-mozgatórugóinak összegét.

Autóadó -zenekarok: 2021 VED zenekarok magyarázzák

A jelenlegi közúti adórendszer szerint a jármű elsőéves kamatlába a szén-dioxid-kibocsátása alapján, a vásárlók pedig 0 GBP-t (elektromos autóért) 2,135 fontot fizetnek (a 255 g/km-nél nagyobb szén-dioxid-kibocsátó járműért). A közúti adó legelső évét általában havi visszafizetésekbe vezetik egy új járműben, és a legelső év után a jelenlegi rendszer 145 font összegű éves közúti adómértéket vezet be.
Reklám – A cikk az alábbiakban folytatódik

Ez minden módosítás előfordulhat, ha a Kincstár konzultációja új politikát hoz. Az egyik javasolt választás az, hogy minden éves közúti adó-visszafizetést pontosan megegyezik a jármű elsőéves kamatlábajával. Ez azt jelenti, hogy valaki, aki 2017. április 1 -je óta vásárolt egy olyan járművet, amely több mint 255 g/km CO2 -t bocsát ki, évente 2135 GBP -t fizetne.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *