A Mercedes bemutatja a Digital Light fényszóró innovációját

A Mercedes a közeljövőben egy új prototípus fényszórórendszert tette ki, amely azonnal alkalmazkodhat más közúti személyekhez, és akár ropogós képeket is képes eltávolítani az út felületére. Az úgynevezett Digital Light, az új konfiguráció hasonló a 2015-ös önjáró F015 koncepcióban bemutatotthoz.
Reklám – A rövid cikk az alábbiakban folytatódik

Az új generációs fényszórók fényenként több mint egymillió mikromirrorral rendelkeznek, valamint a kamerák és a radarérzékelők kombinációjának felhasználásával az egyes mikromirrorok által termelt „pixel” fényerő -értéke módosítható, hogy illeszkedjen a környezethez.
8

Ami azt sugallja, hogy zökkenőmentes, valós idejű fényerő és könnyű irány, tehát más közúti személyek és a gyalogosok soha nem elkápráztatják.
„Nem csak a sugárrekordokra törekszünk, inkább az optimális látást és a maximális fényerőt akarjuk megvalósítani. Ötletes funkciók a sofőr támogatásához, valamint a többi közúti személyrel folytatott kommunikációnak jelentősen optimalizálják a biztonságot éjszaka vezetéskor ” – hangsúlyozza Gunter Fischer, a külső testfejlesztés vezetője, valamint a Daimler AG autó operációs rendszerei.
Az új digitális fényrendszer leginkább vonzó eleme azonban az a képesség, hogy a fényszórókat fejlett, nagyfelbontású projektorokként használják fel.
8

A mikromirror -pixelek segítségével éles képeket készítve az út felületén, a digitális fény együtt fog működni a műholdas navigációs rendszerrel, hogy kikapcsolja a figyelmeztetéseket, valamint az utcára a legjobb iránymutatásokat. Elsődlegesen biztonsági funkcióként használják fel.
Haladjon közel az autókhoz és a teherautóhoz, valamint a lámpákkal látványos figyelmeztetést végez az úton. Ha egy keskeny utcán vagy út mentén halad, a lámpák megvilágítják az út felületét, az autó szélességét ábrázoló két rudakkal, valamint az utcán átlépő gyalogos számára megáll, és egy zebra -kereszteződést hoz létre, és számos más előrejelzéssel a különböző forgatókönyvekhez.
Úgy gondolja, hogy egy olyan rendszer, mint a Digital Light, óriási különbséget fog eredményezni az éjszakai vezetésnél? Értsük meg a megjegyzésekben.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *