automobile

Elemental RP-1: Új brit pálya autók és teherautók ugrattak

Ez az RP-1, egy új sportautók és teherautók a Surrey-i székhelyű induló elemektől, amely ebben a hónapban később debütál a Goodwood ünnepségen a sebesség, mielőtt 2015 -ben belépne a termelésbe.
A könnyű kétüléses, a pályára összpontosító, bár a közúti legális, az Open-Top Racer az elemi autók és teherautók műszaki igazgatója, valamint John Begley alkotója.
Reklám – A bejegyzés az alábbiakban folytatódik

Az In Internet nyilatkozat szerint azt hozták létre, hogy „az autós gyorsan konfiguráljon vezetési stílusukhoz és a vezetési környezethez”, amely felfüggesztést és ellenőrzéseket mutat be, hogy az üzleti deklarálók egyszerűen alkalmazkodnak. ”
A napi hangsúly fenntartása a cserélhető testpanelek, amelyeket egy Ford forrásból származó 280 lóerős 2,0 literes EcoBoost motor tart be, amelyet az Elemental hangolt.
A szén-összetett és az alumínium káddal kombinálva, amely nyilvánvalóan azt segíti, hogy a súly 450 kg-os bitre csökken, az RP-1 teljesítmény / súly aránya 500 lóerő / tonnánként. A javításhoz is van tartomány is, mivel a kazetta motor telepítése azt jelzi, hogy a jövőben is választást kínálnak, a magánteljesítmény -frissítések mellett.
Az Elemental nem tette ki azt, amit ez jelez a teljesítmény szempontjából, azonban a hólyagos ütemre számíthat, amelyet az autósok örömmel vesznek egy öntött versenyülésből, amelyet a szénszálas pilótafülkébe dobtak egy verseny ihletésű, lábát. Ennek célja, hogy a gravitációs központot a lehető legalacsonyabb legyen, javítva az elülső diffúzorok erõsségét.
• Goodwood sebesség ünnepe
Az úton történő praktikusságot azonban nem áldozták fel a gyorsabb köridők keresése során, valamint vannak kerékre szerelt kezelőszervek és evezős fogaskerekek mögött, hogy javítsák a felhasználási egyszerűséget.
Ráadásul az Elemental úgy véli, hogy az RP-1 megfelelő talajtakarítást, valamint megfelelően szoros fordulási kört használ-a tiszteletre méltó kibocsátások és a változatosság mellett-a brit utakon történő felhasználáshoz.
Úgy tűnik, hogy ebben a szakaszban az egyetlen jelentős hátrány az öt lábnál rövidebb, vagy a 6’6 -nál magasabb egyén számára, mivel az állítható ülőhelyek és a pedálok nem tudnak illenek ezen a tartományon túl.
Várható, hogy riválisa az új Ariel Atom 3.5R, valamint a Caterham 7 620R, amikor a következő évben megjelenik, költségként és specifikációs részletekként közzéteszjük Önt.
Van -e hely még egy brit pálya napi fegyverre a piacon? Lehetséges -e az Elemental az Ebben a fokozatosan zsúfolt ágazatban a jól megalapozott neveket? Mondja el nekünk gondolatait az alábbi megjegyzés szakaszban …

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *