A Peugeot Onyx Supercar

A Peugeot új, 600 lóerős dízel-elektromos hibrid ötletjárművet mutatott be, az úgynevezett Onyx a Párizsi Autószalonon.
Úgy fejlesztették ki, hogy bemutassa a vállalat stílusnyelvének következő generációját, valamint fejlessze a 208 -as megjelenést. Sokkal szögletesebb, valamint egy szűkebb és nagyobb rács is.
A kettős buborékos tetőfedő rendszer az RCZ függvénye, valamint a hátsó lámpák három keskeny vonalból állnak, amelyek úgy néznek ki, mint egy karomjel.
Reklám – A rövid cikk az alábbiakban folytatódik

A Peugeot szóvivője elmondta nekünk, hogy az Onyx „utal a tervek stílusára, amely négy vagy öt év alatt lesz”. Alapvetően pontosan ugyanazt a funkciót látja el, mint a 2003. évi 907 ötlet, amely áttekintette a Peugeot 207 és a 308 kerek, széles szájú stílusát.
Az Onyx karosszériája alatt a 3,7 literes V8 motor, valamint az elektromos motor található a 908 Hybrid4 Le Mans autóból, amelyet az idén a 24 órás versenyen folytatott versenynek okozott, mielőtt Peugeot kihúzta volna. Az ötletet alátámasztó platformot azonban a semmiből hozták létre.
Az Onyx-nak szénszálas teste van, és 1100 kg-nál értékel, ami azt jelenti, hogy három másodperc alatt 0–62 mph-ig képes felgyorsulni. Egy lapos szénszálas padlót, amely erõsítést eredményez-és ennek okból is, a nagy spoilerekre vonatkozó követelmény nélkül fejlesztették ki, hogy javítsák az autó képességével foglalkozó ügyét.
A jövőben felhasznált anyagokat szintén az Onyx mutatja be. Számos belső tér, beleértve a középső konzolot, újrahasznosított újságból készül. Távolról úgy tűnik, mint a szemcsés fa, bár közelről láthatja a tintát, valamint a szövegrészleteket.
Az ülések, valamint a főcímek filcből készülnek, amelyet forrásban lévő gyapjúból hoztak létre, valamint teljesen újrahasznosítható.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *