automobile

A Ferrari V8 hibrid a 2019. évi SUV-hez képest az Advancement

alatt kémkedett.
A múlt hónapban a show -ban Marchionne kiderítette, hogy a hibrid rendszer 2019 -ben jelenik meg, valamint hogy a cégnek már a teszt öszvér futott. Ez a videó egyiket tesz ki, mivel egy 488 GTB alapú öszvér rövid pillantása, látszólag csak az elektromos energián, mind a csendben.
Reklám – A rövid cikk az alábbiakban folytatódik

Ez lesz a legelső sorozatú gyártási hibrid a korlátozottan működtetett LaFerrari hiperkocsi után, valamint míg a Ferrari jelenleg a 488-at használja ágyaként annak érdekében, hogy meghatározza azt a erőátvitelt, még nem teljesen távolítja el, hogy melyik Ferrari tervezésben debütál.

Az időzítés azt sugallja, hogy a V8 hibrid rendszer a Ferrari még nem nevezett SUV-jében réselhető, amely szintén a következő évre esedékes. Egy ilyen autók és teherautók kevésbé sportos hibrid SUV -kkal küzdenek, mint például a Bentley Bentayga PHEV, valamint a márka egyik legjelentősebb eladója.
Marchionne kijelenti, hogy az új hajtóműnek “sokkal inkább hagyományos hibridnek kell lennie, mint a LaFerrari, hogy kielégítse a másik szerepet”. Az elfogyasztott hiperkocsi egy Formula 1-stílusú kinetikus energia-gyógyító rendszert használt, amely sokkal több teljesítményt nyújt, mint a hatékonysági fokozást.
Mint ilyen, a Ferrari úgy tűnik, hogy átfogja a plug-in hibrid rendszert, és hasznos All-elektromos fajtát, valamint a vásárlás jelentősen csökkent CO2-értékét biztosítja, hogy 2020-ban sokkal szigorúbb kibocsátási jogszabályokat teljesítsenek. Az ilyen célok csak a gépjárműgyártókra vonatkoznak. Évente 10 000 egység, amelyet a Ferrari még nem, azonban Marchionne kijelenti, hogy “ha sokkal többet adunk el, akkor ez a kérdés lesz”.
Még nem említik az energiatermelést vagy a hatékonysági adatokat, azonban amikor azt kérdezték, hogy a hibrid hajtáslánc a V12 -hez képest, a V12 -hez viszonyítva azt állította -e, hogy “Vezette -e a Ferrari hibridet? Amikor ezt megteszed “Nem hiányzik a v12”.
“Elfogadjuk az elektromosságot. Ez végül támaszkodik a portfóliónkban” – folytatta Marchionne. Ennek ellenére szintén ellenőrizte, hogy a kizárólag a belső égésű motorok által a Ferraris sokkal több Ferraris -t vezetik be az elkövetkező évben.

Szerezd meg még sokkal többet a 2018 -as genfi ​​autókiállításról itt …

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *