automobile

„A gépjármű -piacnak nyugodt, meggyőző vezetésre van szüksége”

Soha nem rendelkezik Nagy -Britannia autóiparával, az autókkal és a teherautók kiskereskedelmi/szervizelési ágazatával, valamint a zúzódott, valamint a bántalmazott motoros közönség számára, hogy inkább nyugodt, figyelembe véve, megfontolják. meggyőző vezetés.
Ez a vezető lehet hiteles, karizmatikus magántulajdonos, hiedelemmel és lelkesedéssel is, amely a küzdelemre szorul. Valószínűbb, hogy azt gyanítom, hogy a kereslet egy hatalmas, jól összekapcsolt, rendkívül hiteles szervezet iránti igény, amelynek bizonyított befolyása van, és mögötte jelentős finanszírozás.
Reklám – A cikk az alábbiakban folytatódik

• Vásároljak egy új dízel autót?
A feladat egyszerű: a parancsnokság, a védekezés, a támogatás és a remény biztosítása a démonizált dízel autóknak, a tervező márkáknak, az őket fejlesztő munkavállalóknak, valamint az őket vásárló autósoknak. Ezután jön a feladat, hogy ezeket a rosszindulatú járműveket újra elfogadhatóvá tegyék, vagy elfogadhatóbbá váljanak, mint jelenleg.
A jól finanszírozott „zöld” csoportok, a politikai pártok, a környezetvédők és mások államuk a dízel autók negatívjain vannak. elfogadható. Azonban hol van meggyőzően, valamint többször is beszélve a diesel-támogató mozgás, vitatkozva, valamint a közepes és nagy autók és teherautók pozitív képességeiről, valamint az üzemanyag által üzemeltetett furgonokról? Nincs egyetlen.
Ami 2015-ben kezdődött, mint a Volkswagen önmagában okozott kudarc, nyitotta meg az ajtót a politikusok számára minden oldalon, hogy az állami dízel autók és teherautók első számú állami ellenfélét képviseljék. Ha mindkét lábát lőtték, a VW kegyetlenül megsérült a kisebb riválisok is. A dilemma tragédiává vált, mint JLR, Nissan, Vauxhall, valamint mások is elindultak, vagy hamarosan elindulnak, és sok ártatlan autó/motormunkást dobnak a dízelgyártó sorokra. Ez katasztrofális.
A Motorgyártók Társaságának vagy a Kiskereskedelmi Motor Piaci Szövetségnek a nyilvánvaló hiányában, amely ugyanúgy lép fel, mint az ólom, és irányítja a Pro-Dízel-ügyet, pontosan mi lenne az AA vagy a RAC (vagy mindkettő) megragadásával? Meg tudják csinálni ezt a több millió fizetett tagjuk (közülük sok dízelvezető) nevében, valamint más, elválasztott autósok nevében, akiket leendő ügyfelekként bíróság elé terjeszthetnek.
Alternatív megoldásként, hol vannak a szakszervezetek ebben? Nem kellene -e küzdeniük az autók és a teherautók gyárának megmentése, valamint a márkakereskedések érdekében is? Az olaj-óriások nyilvánvaló érdeklődésre számot tartanak, és fizethetnek a propaganda egyenlegének orvoslásának megkezdéséért a média marketing és a stratégiai PR kampányok felhasználásával, hogy énekeljék a legmodernebb, hatékony dízelüzemük dicséretét. Azonban nem.

Ez hagyja, hogy Bosch vezesse a Diesel kampány mentését. Ez a hatalmas, készpénzben gazdag cég rendelkezik gyorsítókészülékkel és hitelességgel, valamint nem fél attól, hogy beszéljen a dízelbe vetett folyamatos hitéről, valamint a tiszta elektromos autókkal és teherautókkal kapcsolatos érvényes aggodalmairól. Hasonlóképpen kijelenti, hogy van a know-how, hogy csökkentse a dízelüzemi NOx-kibocsátást. Időnként a legjobb jelölt a nem túl nyilvánvaló kívülálló. Ez a Bosch.
Olvassa el a Bosch -innovációt, amely kijelenti, hogy 90 % -kal csökkenti az NOx -kibocsátást…

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *